[Masterchef 2021] Masterchef Safanur Bol Canlı Biyografi: Safanur Veda Etti!
5 Aralık Pazar günü Masterchef Türkiye'ye veda eden isim Safanur Bol oldu. Peki, Safanur Bol kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte, Masterchef Safanur'un biyografisi:

Masterchef Türkiye'de ana kadro seçmeleri devam ediyor. Seçmelerin sonuna doğru yaklaşırken ana kadroya dahil olan 14. isim de belli oldu. Şeflerin verdiği karara göre Safanur Bol, ana kadroya girmeyi başardı. Peki, Safanur Bol kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Safanur Bol'un merak edilen biyografisi:

Safanur Bol Kimdir?

19 Ağustos 1998 doğumlu olan Safanur Bol, yarışmaya İzmir'den katılmıştır. 23 yaşındaki yarışmacı, aslen Bursalıdır. Safanur Bol Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde eğitim gördü. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Mutfak Sanatları ve Yönetimi okuyan yarışmacı, 2020 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Ege Üniversitesi'nde Agroekoloji ve Sürdürülebilir Tarım üzerine yüksek lisans yapıyor. Yurt dışı deneyimi bulunan yarışmacı, İzmir'de bir pastanede çalışıyor. 

Safanur Bol'un Masterchef Yolculuğu

İlk turda balık yemeği hazırlayarak yarışmaya katılan Safanur, 3 şeften evet alarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı. İkinci turda Safanur, Bahriye ve Azize eşleşmesi yapıldı. Yarışmacılardan pastırmalı humus hazırlamaları istendi. Rakiplerini geride bırakarak bir üst tura çıkan isim, Safanur Bol oldu. Masterchef'in 41. bölümünde yarışmacılardan sac tava yapmaları istendi. En iyi sac tavayı hazırlayan yarışmacılar, final turuna yükseldi. Final turunda yarışmacılara patlıcan verildi ve yaratıcı bir tabak hazırlamaları istendi. Gecenin sonunda Masterchef 2021'in ana kadrosuna dahil olan isim, Safanur Bol oldu.

Masterchef Safanur Elendi Mi?

5 Aralık Pazar günü, Tahsin, Burcu, Hasan, Araz, Görkem ve Safanur eleme oyunu için mutfağa girdi. Yarışmacılardan avokado kullanarak yaratıcı bir tarif hazırlamaları istendi. İlk turda en iyi tabakları hazırlayan ve potadan çıkan isimler, Hasan, Burcu ve Araz oldu. Kalan 3 yarışmacıdan ise eleme oyunu için ördek pastilla hazırlamaları istendi. Gecenin sonunda rakiplerinin gerisinde kalan ve Masterchef'e veda eden isim Safanur oldu.

INSTAGRAM'DA SAFANUR BOL

Instagram hesabında hem kendi fotoğraflarını, hem de manzara fotoğrafları paylaşan Safanur'un yaklaşık 50 bin takipçisi bulunuyor.


Masterchef yemek tariflerine de göz atın.

Haber Kategorileri

MasterChef Yarışmacıları

Lezzetli Haberler

Kayısı Nasıl Saklanır?
Çilek Nasıl Seçilir: Dikkat Edilmesi Gereken 3 Özellik
Neden Ekmek Kabını Sirkeyle Silmeliyiz?
Süzme Bal ve Petek Balın Farkları Nelerdir?
Obezitenin Vücuda Etkileri Nelerdir?
Hayat Ağacı Olarak Bilinen Baobab Meyvesinin Faydaları Nelerdir?