Kereviz Nasıl Pişirilir?
Kendine has tadı ile sevilen kereviz nasıl pişirilir? Soğuk havaların vazgeçilmez sebzelerinden kerevizin 4 farklı pişirme yönteminden bahsettik. İşte 4 farklı kereviz pişirme yöntemi:

Kereviz, kendine has tadı ile seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bir sebzedir. Maydanozgiller familyasına aittir. Sonbahar aylarında tezgahlarda yerini alır ve ilkbahar başlarına kadar durur. Her kısmı yenir. Çorba, ana yemek, salata ve garnitür olarak yemeğin çeşitli yerlerinde kullanılabilir. Sağlığa birçok faydası vardır. C vitamini bakımından zengin olan kereviz, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Basit şekilde kerevizi 4 farklı pişirme yönteminden bahsedeceğiz.

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Pişirilir?

  1. Zeytinyağlı kereviz pratik ve lezzetli bir yemektir. Lezzetini kerevizden ve zeytinyağından alır. Soğan vazgeçilmez malzemesidir.
  2. Soğanlar zeytinyağında kavrulur, içerisine küp küp doğranan kereviz eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  3. Mevsimi gereği portakal ve mandalina suyu kerevize çok yakışır. Su yerine portakal ya da mandalina suyu eklenerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  4. İsteğe göre havuç ya da patateste kereviz ile birlikte pişirilebilir. 

Fırında Kereviz Nasıl Pişirilir?

  1. Fırında kereviz, kendi aroması ile fırında sebze garnitürlerinize ya da yemeklerinize çok yakışacak. 
  2. Küp küp ya da halka halka doğradığınız kerevizleri fırın tepsisine dizip yağlayarak pişirebilirsiniz. 
  3. Fırında yaklaşık 25 dakika da pişirebilirsiniz. 


Kereviz Püresi Nasıl Pişirilir?

  1. Kerevizler su da ya da buharda haşlanır. Haşlanan kerevizler blenderdan püre haline getirilir.
  2. Kerevize tereyağı ve baharat eklenerek karıştırılır. 
  3. Et yemeklerinin yanına çok yakışır. Pratik ve lezzetli olan bu tarifi deneyebilirsiniz. 

Kereviz Yemeği Nasıl Pişirilir?

  1. Kereviz yemeği, soğan, havuç, patates ve kerevizden oluşur. 
  2. Genellikle zeytinyağlı kereviz yapar gibi başlanır ancak portakal suyu yerine normal su ve terbiye eklenerek devam edilir.
  3. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Şunlara da göz atın;
  1. Kereviz nasıl soyulur ve doğranır?
  2. Kerevizin faydaları nelerdir?
  3. Brokoli nasıl pişirilir?
  4. Kereviz sapı suyu nasıl hazırlanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?