ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR, KEREVİZ NASIL TÜKETİLİR?

KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR, KEREVİZ NASIL TÜKETİLİR?

Kerevizin faydaları nelerdir, kereviz neye iyi gelir? Kerevizle hangi yemekler yapılır? İşte, faydaları saymakla bitmeyen şifa dolu kerevizin faydaları:
Şifa niyetine

Sadece yumru şeklinde olan kök kısmı değil, yaprakları ve sapı da mutfaklarda kullanılan kereviz, maydanozgiller familyasından gelen bir sebzedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz olan kerevizi, patatesin yakıştığı hemen hemen her yemekte kullanabilirsiniz. İşte şifa deposu diyebileceğimiz bu sebzenin faydaları...




Kerevizin Faydaları Nelerdir?

  •  K vitamini bakımından oldukça zengindir.
  • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur. Özellikle kereviz sapı tüketmek vücuttaki kan akışını kolaylaştırır.
  • Sindirime bağlı kabızlık sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
  • Gece yatmadan içeceğiniz bir bardak kereviz sapı suyu uyku sorunlarınızın ortadan kalkmasında önemli rol oynar.
  • Çok düşük kalorili olması sebebiyle formuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir sebzedir.
  • Kötü kolesterolün sağlıklı seviyelerde tutulmasına yardımcı olur.
  • Doğal bir antioksidandır.
  • Etkili bir idrar söktürücüdür.
  • Mide ağrılarının giderilmesinde etkilidir.
  • Yapraklarıyla birlikte taze kereviz bulabilirseniz eğer, yemeğinize veya çorbanıza pişmeye yakın yaprakları ince ince kıyarak ekleyin.
  • Artan yaprakları da nane gibi kurutup ufalayın, et yemeklerinizde kullanın.
  • Bu yaprakları demleyip ‘kereviz çayı’ yaparak toksinlerinizi de atabilirsiniz.
  • Karaciğerde oluşan şişkinliği ve sarılığı gidermeye yardımcı olur.
  • Siroz hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.
  • Romatizma ve gut gibi hastalıklara oldukça faydalıdır.
  • Kereviz, vücutta böbrek üstü bezlerini çalıştırarak sinir ve yorgunluğa iyi gelir.
  • Kanı pisliklerden arındıran kereviz, yüz bölgesi başta olmak üzere vücutta çıkan sivilcelerin giderilmesine de fayda sağlar.
  • Vücutta en çok efor sarf eden organlar arasında olan karaciğerin şişliğini de gideren kereviz, organın yorgunluğunu da alır.
  • Sarılığın giderilmesinde önemli rol oynayan kereviz, böbreklerin aktif olarak çalışmasını sağlar ve fazla suyu dışarı atar.
  • Böbreklerde yer edinen kum ile taşı döker.
  • Ayrıca kilo problemi olanların menülerinde özellikle seçtiği kereviz, zayıflamaya da yardımcı olur.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!