Karabiberli Tarifler: Karabiberle Yapılan 8 Nefis Yemek Tarifi
Karabiber hangi yemeklerde kullanılır? Karabiber tarifleri nelerdir? İşte, sofralarınıza çok yakışacak 8 farklı karabiberli tarif:

Piperaceae familyasından olan karabiber, kurutulup baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yeşil biber, beyaz biber gibi çeşitleri de mevcuttur. Kökeni Hindistan olan karabiber, sıcak iklimlerde yetişir. Genellikle toz halinde sunulsa da, tane karabiber olarak satılan çeşitleri de mevcuttur. Tane karabiber, öğütülerek kullanılır. Hemen hemen her yemeğin içinde kullanılan karabiber, sindirim sistemini düzenler. Kilo vermeye yardımcı olur. İltihabı azaltarak ağrı kesici özelliği gösterir. Soğuk algınlığı ve öksürük gibi problemlere karşı da etkilidir. Bu gibi durumlarda sıcak içeceklere eklenerek içilir. Peki, karabiberle hangi yemekler yapılır? İşte, 8 farklı karabiberli tarif:


  1. Biber Aromalı Galeta


Milföy, karabiber, kırmızı biber ve kekik ile evde kendi galetalarınızı hazırlamaya ne dersiniz? Tuzlu atıştırmalık olarak sunulan galetaları, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.


  1. Çikolatalı ve Karabiberli Kurabiye


Çikolata ve karabiberi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, çikolata, pekmez ve karabiber kullanarak hazırlayabileceğiniz ağızda dağılan kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneriyoruz.


  1. Karabiberli Sütlü Ekmek


Gribe karşı son derece etkili olan karabiberli süt karışımını bu kez ekmek yapımında kullanıyoruz. Kolayca hazırlanan karabiberli sütlü ekmeği, ana yemeklerin yanında sunabilirsiniz.


  1. Fırında Patatesli Kuzu Eti


Et yemeklerine çok yakışan karabiber, yemeklere lezzet vermesiyle bilinir. Patates, kuzu eti ve sebzelerle hazırlanan bu yemeği, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Beğendili Piliç Pirzola


Patlıcanlı beğendi ve tavuk pirzola ile hazırlanan bu yemeğin her aşamasında karabiber kullanılmaktadır. Oldukça lezzetli bir yemek olan beğendili piliç pirzolayı, davet yemeklerinde sunabilirsiniz.


  1. Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata


Akdeniz yeşillikleri, kızarmış tavuk eti, dilimlenmiş zeytin ve karabiber ile nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Tavuk etli salatayı, çıtır lavaş kasesine alarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.


  1. Makarnalı Omlet


Türk mutfağında sık sık tüketilen makarna ve omleti bir araya getirdik. Penne makarna, sebze ve garnitürlerle hazırlanan makarnalı omlete karabiber eklemeyi unutmayın.


  1. Marine Edilmiş Karabiberli Peynir


Lor peynirini, tane karabiber, kekik, zeytinyağı ve farklı baharatlarla marine ederek nefis bir meze hazırlayabilirsiniz. Ana yemeklerin yanında sunulan karabiberli peyniri, buzdolabında 2 gün dinlendirin.


Şunlara da göz atın;

  1. Yenibaharlı tarifler
  2. Hangi baharat hangi yemekte kullanılır?
  3. Baharatların faydaları
  4. Susam ve çörek otlu tarifler
  5. Balık tabağı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?