Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata

Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata için

Malzemeler

  • 2 lavaş
  • 2 parça tavuk filetosu
  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 4~5 kiraz domates
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 salatalık
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam toz safran
  • 2 çay kaşığı hardal
  • 1~2 dal taze kekik
  • Tuz
Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata

Nasıl Yapılır

Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpip 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Lavaşları fırına dayanıklı 2 kasenin içine koyup kuruması için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan lavaşlı salata kaselerinin içine doğradığınız Akdeniz yeşilliğini, dilimlediğiniz biberleri, domatesleri ve salatalıkları ekleyin. Zeytinleri serpin. Üzerine dilimlediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir şişeye doldurup iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo