ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ LAVAŞ İÇİNDE TAVUK ETLİ SALATA

Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 lavaş
  • 2 parça tavuk filetosu
  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 4~5 kiraz domates
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 salatalık
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam toz safran
  • 2 çay kaşığı hardal
  • 1~2 dal taze kekik
  • Tuz

Lavaş İçinde Tavuk Etli Salata Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpip 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Lavaşları fırına dayanıklı 2 kasenin içine koyup kuruması için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan lavaşlı salata kaselerinin içine doğradığınız Akdeniz yeşilliğini, dilimlediğiniz biberleri, domatesleri ve salatalıkları ekleyin. Zeytinleri serpin. Üzerine dilimlediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir şişeye doldurup iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.