ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KARABİBERLİ, SÜTLÜ EKMEK

Karabiberli, Sütlü Ekmek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabiberli, Sütlü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık süt
  • 470 g un
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + yağlamak için ilave bir miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı değirmen karabiber

Karabiberli, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve sütü bir yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar 50 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp içi tereyağıyla yağlanmış 20 cm uzunluğunda iki dikdörtgen ekmek kalıbına yerleştirin. Üzeri örtülü şekilde 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla çarpı işareti çizip karabiber serpin. Hamurları önceden ısıtılmış 215 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!