Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15610 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1433 Tarif
Diyet
4443 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2663 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1467 Tarif
Pratik Yemek
7423 Tarif
Salata ve Meze
1531 Tarif
Sos
506 Tarif
Tatlı
10539 Tarif
Yöresel
2085 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Hasanpaşa Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Ekmek Tarifleri
Karabiberli, Sütlü Ekmek
Karabiberli, Sütlü Ekmek
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kadayıflı Karides
Sulu patates yemeği
Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
Patlıcan oturtma
Fırında yağsız falafel
Kabak Sıyırma Tarifi
Dondurucudan Çıkan Bamya Nasıl Pişirilir?
Bamyaya Hangi Baharatlar Atılır?
Tavuk Sote Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Kışlık Ev Tarhanasında Fark Yaratan 3 Kolay Hile
Bamya Yemeğine Sıcak Su Mu Konur Soğuk Su Mu?
Bamya Temizlenmeden Yıkanır Mı?
Karabiberli, Sütlü Ekmek için
Malzemeler
1 paket instant maya
300 ml ılık süt
470 g un
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + yağlamak için ilave bir miktar zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı değirmen karabiber
Karabiberli, Sütlü Ekmek
Nasıl Yapılır
Maya ve sütü bir yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin.
Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar 50 dakika mayalanmaya bırakın.
Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp içi tereyağıyla yağlanmış 20 cm uzunluğunda iki dikdörtgen ekmek kalıbına yerleştirin.
Üzeri örtülü şekilde 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla çarpı işareti çizip karabiber serpin.
Hamurları önceden ısıtılmış 215 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik
sütlü ekmek tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Ekmek Tarifleri
Farklı Hamur İşi Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Ekmek Tarifleri
100 Dakika
Tandır Ekmeği Tarifi
Selinhdr
Ekmek Tarifleri
115 Dakika
Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi
Selinhdr
Ekmek Tarifleri
50 Dakika
Mısır Ekmeği Tarifi
Selinhdr
Ekmek Tarifleri
87 Dakika
Ev Yapımı Pita Ekmeği Tarifi
Selinhdr
Ekmek Tarifleri
55 Dakika
Ketojenik Ekmek Tarifi
Selinhdr
Ekmek Tarifleri
400 Dakika
Çikolatalı Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.