ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KARABİBERLİ, SÜTLÜ EKMEK

Karabiberli, Sütlü Ekmek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabiberli, Sütlü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık süt
  • 470 g un
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı + yağlamak için ilave bir miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı değirmen karabiber

Karabiberli, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Maya ve sütü bir yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  • Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp içi tereyağıyla yağlanmış 20 cm uzunluğunda iki dikdörtgen ekmek kalıbına yerleştirin.
  • Üzeri örtülü şekilde 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla çarpı işareti çizip karabiber serpin.
  • Hamurları önceden ısıtılmış 215 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, klasik sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!