Kandilde Ne Pişirilir: 5 Farklı Tarif
Kandil gecesinde ne dağıtılır? Kandil için ne yapılır, kandilde ne pişirilir? İşte, kandil gününe özel evde kolayca yapabileceğiniz 5 nefis tarif:

Dini ve geleneksel olarak oldukça önemli bir yere sahip olan kandil günleri, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. İbadetlerle geçirilen ve toplumsal ilişkileri pekiştiren kandiller, paylaşımların artmasına da vesile olur. Bu mübarek günde mutfağınızda tatlı ve tuzlu tariflere yer verebilirsiniz. Kandil günlerinde hazırlanan tatlı ve tuzlu tarifler komşulara ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. İşte, komşularınıza dağıtıp ailece paylaşımlar yapabileceğiniz, kandile özel 5 nefis tarif:

  1. Kandil Simidi

Bir kandil geleneği olan kandil simidi, genellikle hazır paketler halinde satılır. Bu kandil de bir farklılık yapın ve simitlerinizi kendiniz hazırlayın. Detaylı anlatımı ve püf noktalarıyla kandil simidini yaklaşık 40 dakika da hazırlayabilirsiniz.

  1. Lokma Tatlısı

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan lokma tatlısı, sarayda yeni doğan çocuklar için dağıtılırdı. Daha sonra bayram zamanlarında ve kandillerde de lokma dökülerek paylaşmanın önemi vurgulandı. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan lokma tatlısını, kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. İrmik Helvası

Sıcak irmiğin kavrulmasıyla hazırlanan irmik helvası da, kalabalık sofralarda yer verilen tatlılar arasındadır. Özellikle doğum ve cenaze gibi törenlerin ardından ikram edilir. Kandil günlerinde de yer verilmeye başlanmıştır.

  1. Un Helvası

Ana malzemeleri un, süt ve su olan un helvası da, irmik helvası gibi törenlerde dağıtılan bir tatlı çeşididir. Her zevke hitap eden bu tatlıyı, çay sohbetlerinde de ikram edebilirsiniz.

  1. Pişi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen pişi, en lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alır. Kolayca hazırlanmasının yanı sıra hem tatlı, hem de tuzlu tariflerin yanında servis edilir.

Lezzet ailesi olarak herkese hayırlı kandiller diliyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Helva tarifleri
  2. İrmikli tatlılar
  3. Cevizli tarifler
  4. Fındıklı tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?