Cilt Onarıcı Havuç Maskesi Nasıl Yapılır ve Nasıl Uygulanır?
Havuç maskesi nedir? Havuç maskesi nasıl yapılır? İşte, cildi onaran, sivilceleri azaltan ve saçların kısa sürede uzamasını sağlayan havuç maskesi tarifi ve uygulama teknikleri:

A, C ve K vitamini bakımından zengin olan havuç, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Göz sağlığına iyi gelen ve vücuda kuvvet veren havuç, her gün tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan havuç, bağırsakların hareketlenmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı da oldukça etkilidir. Ancak havucun faydaları yalnızca bunlarla kısıtlı değil, saç ve cilt sağlığı açısından da önemli bir yere sahip. Evde doğal malzemelerle hazırlanan havuç maskesi, cilt hücrelerini onarır. Sivilce ve aknelerin giderilmesinde etkili rol oynar. Hazırlanan havuç maskesi, saçların daha hızlı uzamasına da destek olur. Peki, havuç maskesi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı havuç maskesi tarifi ve uygulama yöntemleri:


Havuç Maskesi Nasıl Yapılır?

Havuç maskesini hazırlamak için birbirinden farklı tarifler vardır. Bu yüzden maskeyi hazırlarken, ne için kullanacağınıza dikkat etmeniz gerekir.


  1. Sivilce ve Akneler İçin Havuç Maskesi:

Malzemeler; 2 yemek kaşığı havuç suyu, 1 yemek kaşığı bal, 3 damla limon, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.


Yapılışı: Bu maskesi hazırlamak için öncelikle havucu katı meyve sıkacağından geçirin. Katı meyve sıkacağı yoksa havucu rendeleyin ve elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Malzemelerin hepsini bir kabın içerisinde karıştırın. Temiz bir fırça yardımıyla maskeyi cildinize sürün ve 20 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayabilirsiniz.


Faydaları: Havuç maskesi cildin asit baz oranını dengelemektedir. Ayrıca hasarlı cilt hücrelerini onarır. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.


  1. Gözenek Sıkılaştırıcı Havuç Maskesi

Malzemeler; 1 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı havuç suyu, 1 çay kaşığı süt kreması, 1 tatlı kaşığı arı sütü.


Yapılışı: Havuç suyu ve nişastayı bir tavaya alarak pişirin. Karışımı oda sıcaklığında bekleterek ılımasını sağlayın. Ilıyınca içerisine süt kreması ve arı sütünü ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize ve dekolte bölgenize sürün. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. 


Faydaları: Havuç suyu cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelenmelerini önler. Arı sütü ciltte UV ışınlarına karşı koruma sağlar. Süt kreması ise cildi yumuşatıp nemlendirerek canlı bir görünüm sağlar.


  1. Saçları Uzatan Havuç Maskesi

Malzemeler; 3 su bardağı su, 2 adet havuç, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı badem yağı veya zeytinyağı.


Yapılışı: Öncelikle 3 bardak suyu tencereye koyun ve ocakta kaynatın. Bu esnada havuçları rendeleyin. Kaynar suya rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 20 dakika daha pişirin. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Karışım ılıdığında havuç parçalarını süzün. (Ilıdığından emin olun, aksi takdirde yumurtayı eklediğinizde içinde pişecektir.) Yumurta ve yağı bir kasede çırpın. Ilıyan suyun içerisine yumurtalı karışımı ekleyin ve hafifçe karıştırın.


Hazırladığınız maskeyi kavanoza veya küçük bir şişeye aktarın. Maskeyi kullanmadan önce çalkalayın. Ardından saç diplerinize uygulayın ve 5 dakika boyunca saç diplerinize masaj yapın. Kalan maskeyi saçınızın tümüne uygulayın. Daha sonra saçınızı bone yardımıyla sarın. Maskenin saçınızda 1-1 buçuk saat kadar beklemesi gerekiyor. Bekleme süresinin ardından saçınızı yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

Not: Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Ancak 6 hafta düzenli uyguladıktan sonra mutlaka 2-3 hafta kullanmaya ara verin. 


Faydaları: Havuç maskesi saçların uzamasını hızlandıracak ve daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Havuç maskesinin etkilerini 1 ay içinde görmeye başlayabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi 6 haftadan sonra ara vermeyi unutmayın.


Havucun faydalarından yararlanmak için, maske yapımında kullanmak yeterli değildir. Bu yüzden havucu beslenme düzeninize eklemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz, havuçlu tarifler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.


Önemli Not: Cilt ve saç için uygulanan havuç maskeleri doğal olsa da, içindeki malzemeler alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu yüzden maskeleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Ayrıca saç, cilt ve gözenek maskelerini aşırı kullanmamaya özen gösterin. 1 aylık kullanımdan sonra maskeleri uygulamaya ara verebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Gözenek sıkılaştırıcı maske tarifleri
  2. Doğal cilt maskeleri
  3. Evde en etkili dudak dolgunlaştırma yöntemleri
  4. Dudak çatlamasına ne iyi gelir?
  5. Göz altı morlukları nasıl geçer?
  6. Mutfakta kullanılan ölçü birimleri

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı