Şef Ramin Nuriyev'den Azerbaycan Usulü 5 Tarif
Grand Hyatt İstanbul 34 Restaurant’a konuk olan ünlü Şef Ramin Nuriyev siz, Lezzet okurları için kardeş Azerbeycan’ın en sevilen yemeklerini pişirdi. Modern sunumla, değişik dokunuşlarla Azerbaycan mutfağının her halini sunan tariflere bir göz atın deriz.

Fotoğraf: Sezer ALÇINKAYA

ŞEF RAMİN NURİYEV 

Meslek hayatına Hyatt Regency Bakü’de başlayan ve 2015 yılından beri Türkiye’de bulunan Şef Ramin Nuriyev’in en büyük hayali ülkesinin mutfağını öne çıkarmak ve dünyaya tanıtmak. Uluslararası mutfaklarda da deneyim sahibi Şef Nuriyev, İstanbul’da, Zeferan Restoran’da geleneksel Azerbeycan lezzetlerini sunmaya devam ediyor.

  1. Üzüm Yaprağı Dolması


Üzüm yaprağı dolmasını, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Şah Pilavı


Kuzu eti, kestane, kuru kayısı ve safran ile hazırlanan bol malzemeli nefis bir pilav.

  1. Azerbaycan Mantısı


İç harcında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanılan Azerbaycan mantısı, ana yemek olarak sunabilirsiniz.

  1. Mangal Salatası


Mangalda közlenmiş sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir salata tarifi..

  1. Pancar Salatası


Yalnızca 6 malzemeden oluşan pancar salatasını, 10-15 dakika içinde sunabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Alman yemekleri
  2. Kıbrıs mutfağı yemekleri
  3. Rus yemekleri
  4. İngiliz yemekleri
  5. Hint mutfağı yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kabarmayan Hamur Nasıl Düzeltilir?
Tayland Mutfağı Yemekleri: Tayland Mutfağından 15 Nefis Tarif
Konserve Nasıl Açılır: 4 Kolay Yöntem
Evde Kuşkonmaz Nasıl Yetiştirilir?
Ekmek Nasıl Saklanır?
Hıdırellez'in En Meşhur Yemekleri: 17 Nefis Tarif