9 Eylül 2020 Masterchef'te Çıkan Tarifler
Masterchef'te haftanın ikinci dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kaybeden takım kendi aralarında bireysel dokunulmazlık oynadı. 9 Eylül Masterchef'te eleme adayları kimler oldu? İşte, 9 Eylül Masterchef tarifleri ve eleme adayları:

Masterchef Türkiye'nin 9 Eylül'de yayınlanan bölümünde haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu oynandı. Kırmızı ve mavi takım dokunulmazlık oyunu için kıyasıya mücadele verdi. Gecenin sonunda kaybeden takım kendi aralarında bireysel dokunulmazlık oynayarak, iki kişiyi daha eleme potasına soktu. Masterchef Türkiye'nin ilk dokunulmazlık oyununda Furkan Yalçın ve Duygu Acarsoy eleme adayları olmuştu. Peki, dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 9 Eylül Masterchef'te hangi yemekler yapıldı? İşte, detaylar:


9 Eylül Masterchef'te Çıkan Tarifler

Danilo Şef, Masterchef Türkiye'nin bu bölümünde farklı tarifleri tanıttı. İtalyan mutfağı hakkında bilgi veren Danilo Zanna, dokunulmazlık oyunu için iki takımı da motive etti. İkinci dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan İtalyan antipasti yapmaları istendi. Gecenin sonunda şeflerin istediği yemekleri en iyi şekilde yapan ve dokunulmazlığı kazanan kırmızı takım oldu. Mavi takım, bireysel dokunulmazlık oyunu için tekrardan mutfağa girdi. Şefler, yarışmacılardan dana fileto yapmalarını istedi. En iyi tabağı hazırlayarak bireysel dokunulmazlığı kazanan isim Masterchef Emir oldu. 


9 Eylül Masterchef Eleme Adayları Kimler Oldu?

Bireysel dokunulmazlık oyununu kazanan Emir, 3. eleme adayı olarak Ebru Has'ı seçti. Mavi takım 4. eleme adayını belirlemek için oy kullandı. Fakat oy eşitliği sağlandığı için gecenin son eleme adayı mavi takımın kaptanı Esra tarafından belirlendi. Esra, 4. eleme adayı olarak Ayyüce Kamit'i seçti.


Danilo Zanna'dan İtalyan Yemek Terimleri

9 Eylül Masterchef'te İtalyan yemekleri büyük bir ilgi gördü. Danilo Şef, yarışmacılara İtalyan yemekleri hakkında bilgi verdi.


  1. Primi Piatti: İtalyan mutfağında ilk tabak anlamına gelen primi piatti, ana yemek öncesinde sunulmaktadır. Tabağın içerisinde çorba, makarna ve risottoya yer verilir. Genellikle tabağın içerisinde nişastalı bir ürüne yer verilir.
  2. Secondi Piatti: Secondi piatti, ana yemek anlamında kullanılan bir terimdir. Hafif öğünler ve ara sıcaklardan sonra servis edilir. Genellikle et, balık ve tavşan gibi ürünlerle hazırlanır. Ev sofralarında tavuk eti, restoranlarda ise bıldırcın ve hindiye yer verilir.
  3. Contorno: Ana yemeği desteklemek amacıyla sunulan sebze yemeklerine verilen isimdir. Ana yemeğin yanında sebze ve garnitürden oluşan bir tabak hazırlanır. Buna cornotto denilmektedir.
  4. Dolci: Dolci, yemeğin tamamlandığı ve tatlıya geçildiğini belli eden bir terimdir. Tiramisu, panna cotta gibi içeriğinde birçok İtalyan tatlısı barındırır.


Şunlara da göz atın;

  1. Masterchef tarifleri
  2. Masterchef 2020 yarışmacıları
  3. Masterchef Mehmet Yalçınkaya kimdir?
  4. Masterchef Tanya Kilitkayalı kimdir?
  5. Masterchef Barbaros Yoloğlu kimdir?

Haber Kategorileri

MasterChef'ten Haberler

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla