Ribollita

Ribollita
11 Aralık 2021

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan ribollita, oldukça popüler bir Toscana ekmek çorbasıdır. Sebze ve ekmeklerle hazırlanan bu çorba, son derece doyurucudur. Ana malzemeleri cannellini fasulyesi, havuç, kereviz ve lahanadır. Kelime olarak 'geri tepmiş' anlamına gelen bu çorba, İtalyan mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, ribollita tarifi için detaylara geçebiliriz.

İtalyan lezzetleri sevenler için meşhur minestrone çorbası tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Ribollita için

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan, doğranmış
  • 1 havuç, doğranmış
  • 1 kereviz sapı, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Tuz ve öğütülmüş karabiber
  • 470 gr pişmiş veya konserve cannellini fasulyesi
  • 30 gr bütün soyulmuş domates 
  • 1 litre su ya da sebze suyu 
  • 1 taze biberiye sapı
  • 1 dal taze kekik
  • 400 gr kıyılmış lahana 
  • 4 büyük, kalın dilim tam tahıllı ekmek, kızarmış
  • 1 küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • ½ su bardağı taze rendelenmiş parmesan
Ribollita

Nasıl Yapılır

  1. Orta ateşte büyük bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyun. Sıcakken soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı ekleyin.
  2. Tuz ve karabiber serpin ve ara sıra karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Haşlanmış fasulye, domates, sebze ya da normal su, biberiye ve kekik ile birlikte tencereye alın.
  4. Kaynatın, ardından ısıyı azaltın domatesleri parçalamak için bir veya iki kez karıştırın, tatlar birbirine karışana kadar 15 ila 20 dakika pişirin. 
  5. Biberiye ve kekik saplarını çıkartın. Lahanayı ekleyerek karıştırın.  Baharatlayın. 
  6. Tabağa koyun ve ekmekleri üzerine yerleştirin. Parmesan, kırmızı soğan ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo