PATATESLİ POĞAÇA

4 Kişilik
Patatesli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç malzeme

  • 3 haşlanmış patates
  • 1 su bardağı ufalanmış otlu peynir

Üzeri için

  • 1 su bardağı susam
  • 2 yumurtanın sarısı
Patatesli poğaça hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. 

İç malzeme için, patatesleri soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp patatesleri ezin. Peyniri ilave ederek iyice karıştırın.

3. Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp elinizle şekil vererek çay tabağı büyüklüğünde açın.  Ortalarına patatesli harcı ekleyip top şekli verin. Poğaçaları önce yumurta sarısına sonra da susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!