Izgara Dana Ciğer

Izgara Dana Ciğer
22 Nisan 2024

Damaklarda unutulmaz bir iz bırakan ızgara dana ciğer, turp, fesleğen, reyhan, semizotu ve dereotu gibi taze otlarla birlikte servis edilir. Şık sunumu ve lezzetiyle ön plana çıkan bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, ızgara dana ciğer tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Izgara Dana Ciğer Kaç Kalori?

Izgara dana ciğerin bir porsiyonu, 183 kalori değerindedir.

Kuzu, tavuk ve dana ciğer ile hazırlanan farklı tarifleri denemek istiyorsanız, ciğer tariflerinden ilham alabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Dana Ciğer için

Malzemeler

  • 200 gr dana ciğer
  • 50 gr ananas
  • 5 gr bebek turp
  • 5 gr portakal parçacıkları
  • 2 ml zeytinyağı
  • 2 gr karabiber
  • 2 gr tuz
  • 2 gr kimyon
  • 2 dal fesleğen
  • 2 dal reyhan
  • 2 dal semizotu
  • 2 dal dereotu
  • 2 dal maydanoz
  • 15 gr kinoa
  • 1 dal taze kekik
Izgara Dana Ciğer

Nasıl Yapılır

  1. Dana ciğerleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine ediyoruz. 
  2. 1 gün önceden suda beklettiğimiz kinoaları kaynar suda yaklaşık olarak 5 dakika haşladıktan sonra soğutmaya alıyoruz. 
  3. Dana ciğerleri ızgara ya da döküm davada pişirmeye başlayıp dilimlenmiş ananası da ilave ediyoruz. 
  4. Ayrı bir kapta fesleğen, reyhan, semizotu, dereotu, maydanoz ve kinoaları, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ile karıştırıyoruz. 
  5. Taze otları tabağa alıp bebek turp ve portakal parçacıklarını da ilave ediyoruz. 
  6. Ciğer ve ananası da tabağımıza ilave ettikten sonra, ciğerin üzerine taze kekik, kimyon serpiştiriyoruz. 
  7. En son zeytinyağını da gezdirdikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
Servis Önerisi

Izgara dana ciğeri, sumaklı soğan salatası eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Dana ciğeri pişirmeden önce ızgara veya döküm tavanın yeterince ısındığından emin olun.
  • Ciğeri lokum gibi olana kadar pişirin. Fazla pişirirseniz kurumaya başlayacaktır.
  • Ciğeri pişirirken, çatal ve bıçak gibi delici malzemeler kullanmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo