MUTFAK OKULU

Balığın yanına yakışan soslar

Şaraplı sos

KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı hardal
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:




    Sarımsakları ince dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları pembeleştirin ve tavayı ateşten alın.








    Hardalı sarımsağın üzerine ekleyip karıştırın.







    Karışım özleştikten sonra beyaz şarabı ekleyip karıştırmaya devam edin.








    Limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Servis yapın. 






    Tarator sos

    KAÇ KİŞİLİK: 
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ:dk 

    Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı çekilmiş çamfıstığı
  • 5 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı süt
  • 4 diş sarımsak
  • Taze çekilmliş beyazbiber
  • Tuz

    Hazırlanışı:

    Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmeklerin kenarlarını kesip bir kasede sütle ıslatın. İyice karıştırarak pütürsüz bir karışım elde edin. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin.

    Sarımsak, çekilmiş çamfıstığı, tuz, beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Dilerseniz üzerine kırmızı tozbiber serpip servis yapın.

    Limon sos

    KAÇ KİŞİLİK: 
    HAZIRLAMA SÜRESİ:
    PİŞME SÜRESİ:

    Malzemeler:

  • Yarım litre zeytinyağı
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı:
     
    Yumurta sarısı ve limon suyunun üçte birini bir kâsede çırpın. Çırpmaya devam ederken zeytinyağını azar azar ekleyerek yedirin. Kalan limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve şekeri ekleyip servis yapın.

     Tartar sos

    KAÇ KİŞİLİK: 
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ:

    Malzemeler:

  • Yarım kg mayonez
  • 10 kornişon turşu
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr kapari
  • 2 haşlanmış yumurtanın beyazı
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyazbiber

    Hazırlanışı:

    Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyazbiber ve mayonezi bir kâsede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!