Dible Fasulyeli Pilav
Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Dible Fasulyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 3 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı su
- 1 adet küçük domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Fındık yağı
Dible Fasulyeli Pilav Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın.
- Fasulyelerin yarısını tencereye alarak soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biberi ekleyin.
- Kalan fasulyeleri de ilave ettikten sonra su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin.
- Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üzerine, tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirin.

Dergide bu ay neler var?