ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ DİBLE FASULYELİ PİLAV

Dible Fasulyeli Pilav

Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dible Fasulyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 küçük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı

Dible Fasulyeli Pilav Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın akabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Fasulyelerin yarısını tencereye alın. Üzerine soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biber ekleyin. Kalan fasulyeleri ilave edin. Su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirip servis yapın.


Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:35

cok guzel bir yemek

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.