Dible Fasulyeli Pilav

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Dible Fasulyeli Pilav

Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dible Fasulyeli Pilav için

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı
Dible Fasulyeli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Ayıklanmış taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın.
  3. Fasulyelerin yarısını tencereye alarak soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biberi ekleyin.
  4. Kalan fasulyeleri de ilave ettikten sonra su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin.
  5. Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üzerine, tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo