ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ DİBLE FASULYELİ PİLAV

Dible Fasulyeli Pilav

Dible fasulyeli pilav

Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dible Fasulyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı

Dible Fasulyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın.
  • Fasulyelerin yarısını tencereye alarak soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biberi ekleyin.
  • Kalan fasulyeleri de ilave ettikten sonra su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin.
  • Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üzerine, tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!