ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ SÜLBİYE (AKŞEHİR YEMEĞİ)

SÜLBİYE (AKŞEHİR YEMEĞİ)

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sülbiye (Akşehir Yemeği) tarifi için malzemeler
  • 350 gr parça dana eti
  • 350 gr arpacık soğanı
  • 8~10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su
Sülbiye (Akşehir Yemeği) Nasıl Yapılır

Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları bütün olarak ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Tuz, baharat ve haşlanmış nohutları ekleyin. Etlerin ve diğer malzemelerin üstünü hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!