ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ HERLE TATLISI

Herle Tatlısı

Herle Tatlısı

Anadolu'nun sevilen tatlısı herle, rafine şeker içermediği için oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Un ve irmik karışımından oluşan bu tatlı, bal ve pekmez ile tatlandırılır. Malzemeleriniz hazırsa, herle tatlısı tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif olarak damla tatlısı ve hadısa tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Herle Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • ½ su bardağı un 
  • ½ çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 30 gr süzme bal
  • 25 gr file badem
  • 50 gr tereyağı
  • 70 gr pekmez
  • 40 gr kaymak

Herle Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tavaya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıktığında irmik ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. 
  • Bal, süt ve pekmez çırpılır. Tencereye çırparak ekleyin.
  • File badem ekleyerek kıvam alana kadar pişirilir.
  • Kaymakla servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!