Herle Tatlısı

16 Kasım 2023 tarihinde güncellendi.
Herle Tatlısı

Anadolu'nun sevilen tatlısı herle, rafine şeker içermediği için oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Un ve irmik karışımından oluşan bu tatlı, bal ve pekmez ile tatlandırılır. Malzemeleriniz hazırsa, herle tatlısı tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif olarak damla tatlısı ve hadısa tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Herle Tatlısı için

Malzemeler

  • ½ su bardağı un 
  • ½ çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 30 gr süzme bal
  • 25 gr file badem
  • 50 gr tereyağı
  • 70 gr pekmez
  • 40 gr kaymak
Herle Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tavaya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıktığında irmik ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. 
  2. Bal, süt ve pekmez çırpılır. Tencereye çırparak ekleyin.
  3. File badem ekleyerek kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Kaymakla servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo