ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ GENDEME

Gendeme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gendeme Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)
  • 2-3 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Gendeme Nasıl Yapılır?

  • Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.
  • Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun.
  • Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!