ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ MEFTUNE YEMEĞİ

Meftune Yemeği

Diyarbakır mutfağı ile özdeşleşen meftune, koyun eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meftune Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg koyun kuşbaşı
  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber

Meftune Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  • Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  • Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pul biber serpin.
  • Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.  Meftune yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!