ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ MEFTUNE

Meftune

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meftune Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg koyun kuşbaşı
  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber

Meftune Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin.
  • İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  • Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  • Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pulbiber serpin.
  • Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.