Meftune Yemeği

Diyarbakır mutfağı ile özdeşleşen meftune, koyun eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Meftune Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg koyun kuşbaşı
- 1.5 kg patlıcan
- 1 kg domates
- 2 çorba kaşığı sumak
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
Meftune Yemeği Nasıl Yapılır?
- Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin.
- İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
- Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pul biber serpin.
- Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Meftune yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR