Bezelye Aşı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Bezelye Aşı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelye Aşı için

Malzemeler

  • 250 g parça kuzu eti
  • 800 g taze bezelye
  • 200 g arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelye Aşı

Nasıl Yapılır

Bezelyelerin içlerini çıkarın. Eti tencerede ayçiçek yağı ile birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
10 dakika pişirdikten sonra bezelye ve sarımsakları ilave edin. Bir taşım kaynatın ve yemeklik doğranmış sivri biber, salçalık kırmızı biber, domates, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Yemeği yanında yoğurt veya cacıkla birlikte soğuk olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo