ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BEZELYE AŞI

> BEZELYE AŞI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye aşı tarifi için malzemeler
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 800 gr taze bezelye
  • 200 gr arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 domates
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelye aşı Nasıl Yapılır

Bezelyelerin içlerini çıkarın. Eti tencerede ayçiçeği yağı ile birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçası ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. 10 dakika pişirip bezelye ve sarımsakları ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra yemeklik doğranmış sivri biber, salçalık kırmızıbiber, domates, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişirin. Yemeği yanında yoğurt veya cacıkla birlikte soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.