ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BEZELYE AŞI

Bezelye Aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr parça kuzu eti
  • 800 gr taze bezelye
  • 200 gr arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelye Aşı Nasıl Yapılır?

Bezelyelerin içlerini çıkarın. Eti tencerede ayçiçeği yağı ile birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçası ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. 10 dakika pişirip bezelye ve sarımsakları ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra yemeklik doğranmış sivri biber, salçalık kırmızıbiber, domates, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişirin. Yemeği yanında yoğurt veya cacıkla birlikte soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.