ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BEZELYE AŞI

Bezelye Aşı

Bezelye aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelye Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g parça kuzu eti
  • 800 g taze bezelye
  • 200 g arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelye Aşı Nasıl Yapılır?

Bezelyelerin içlerini çıkarın. Eti tencerede ayçiçek yağı ile birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
10 dakika pişirdikten sonra bezelye ve sarımsakları ilave edin. Bir taşım kaynatın ve yemeklik doğranmış sivri biber, salçalık kırmızı biber, domates, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Yemeği yanında yoğurt veya cacıkla birlikte soğuk olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!