ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ALTI CACIKLI (GÜNEYDOĞU ANADOLU)

> ALTI CACIKLI (GÜNEYDOĞU ANADOLU)
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Altı cacıklı (Güneydoğu Anadolu) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 500 gr taze sarımsak
  • 4 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için

  • 2 tırnak pide
  • 300 ml yoğurt
Altı cacıklı (Güneydoğu Anadolu) Nasıl Yapılır

Kuşbaşı etleri zeytinyağında kavurun. Doğradığınız taze sarımsakları ilave edin. Sarımsakları sararıncaya kadar kavurun. Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Salça ve bir miktar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp pişirin. Servis tabağına küp doğradığınız tırnak pideleri yerleştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyin. En üste pişen etleri paylaştırıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.