ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ AĞZI AÇIK

Ağzı açık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ağzı açık tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç malzeme için

  • 250 gr koyun kıyması
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı su

Sos için

  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Kuru nane

Ağzı açık Nasıl Yapılır

Lezzet, sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi sırada Şanlıurfa yemeği...

Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Tuzu ilave edip harmanlayın. Yo ğurt ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.

Soğanı temizleyip kıyın. Bir kapta kıyma, soğan, yumurta, tuz, su ve baharatı karıştırın.

Hamurları teker teker un serpilmiş tezgahın  üzerine alıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçine parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde iç malzemeden yayın. Rulo şeklinde sarıp zeytinyağında kızartın. Fazla yağını süzdürün.

Domatesi yıkayıp rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp domates ve salçayı kavurun. Toz biberi ekleyip tatlandırın. Servis tabağına sosun yarısını dökün. Üzerine börekleri dizin. Kalan sos, çırpılmış yoğurt ve kuru nane ile servis yapın.
Yorumlarınız

eceskr12.10.2016 17:06:57

ya tamam tarifin yani malzemelerin büyük bir bölümü doğruda ağzı açık böyle deilki yani fotografı böyle deil fındık lahmacun gibi agzı açık olması gerekirdi ve biz urfalılar bu yemeği yaparken ağzı yumuğumuda yapıyoruz ayrılmaz ikili gibi onuda eklerseniz sevinirim..

Misafir12.10.2016 17:15:36

tarif tamam ama yapılış şekli yanlış,yapılışı ismi gibi ağzı açık olmalı.Hamurdan minik bezeler yapılır fındık lahmacun büyüklüğünde açılır;et üzerine yayılır kenarları içe doğru kıvrılır ve hafif bastırılır(kenarları kıvrım kıvrım olur içe doğru)sonra yağda kavrulur.üzerine ayrıca sos yapılmaz.tercihen yoğurt çorbası yapılır

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.