ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ PASTİÇ

PASTİÇ

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastiç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Instant maya (11 gr)
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar ılık su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 1 kakaolu pasta tabanı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • File badem
  • Susam
Pastiç hazırlanışı

Hamuru için; derin bir kapta un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Parmak uçlarınızla önce ortadan başlayarak karıştırın. Daha sonra kenarlarından un alarak iyice karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli havlu ile örterek ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin.
İç harcı için, derin bir kapta keki elinizle ufalayın. Tarçın, üzüm, fındık ve 1.5 su bardağı sütü ekleyip iyice yoğurun. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın. Her bezeyi çok inceltmeden merdane ile açın. Yarıya böldüğünüz iç harcı eşit ve düzgünce yayın. 7-8 santim kalınlığında rulo şeklinde sarın. Dilediğiniz genişlikte kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye dizin. Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve file badem serpin. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!