ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ KALLİLİ KÖFTE

KALLİLİ KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kallili köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur2 küçük soğan100 gr kıyma (2 kere çekilmiş dana
  • koyun eti karışık)100 gr koyun kıyması1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber1

2 diş sarımsakYarım çorba kaşığı domates salçasıYarım çorba kaşığı biber salçası1 yumurta1 çorba kaşığı nişasta2

3 çorba kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tarçın1

2 diş karanfil1 çay bardağı dövülmüş ceviz içiTuzTarhana çorbası için: 3 çorba kaşığı tarhana2 su bardağı suTuz

Kallili köfte Nasıl Yapılır

Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Salça, tuz, sarımsak, pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun. 2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun. Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.

 Karanfilleri havanda dövün. Tavada sıvıyağı kızdırıp kalan soğanı kavurun. Koyun kıymasını ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz içini iri parçalara ayırıp ilave edin. Tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. 

Bulgurlu malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla bir delik açıp çevirerek yüzeyini inceltin. Ortalarına birer kaşık iç malzeme yerleştirin. Elinizi ıslatarak köfteleri kapatın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tarhanayı 15 dakika ıslatıp tencereye alın. 2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!