Ciğer Dürüm

Ciğer Dürüm
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ciğer Dürüm için

Malzemeler

  • 400 gr kuzu ciğeri
  • Kuyruk yağı
  • Nane
  • Kimyon
  • kırmızı toz biber
  • 4-6 lavaş ekmeği
  • Tuz

Garnitür malzemesi:

  • 4 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Sumak
  • Tuz
Ciğer Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin.
  2. Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
  3. Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin. Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin.
  4. Ciğerlerin üzerine kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo