ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ CİĞER DÜRÜM

Ciğer dürüm

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğer dürüm tarifi için malzemeler

  • 400 gr kuzu ciğeri
  • Kuyruk yağı
  • Nane
  • Kimyon
  • kırmızı toz biber
  • 4-6 lavaş ekmeği
  • Tuz

Garnitür malzemesi:

  • 4 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Sumak
  • Tuz

Ciğer dürüm Nasıl Yapılır

  • Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin.
  • Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
  • Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin. Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin.
  • Ciğerlerin üzerine kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.