ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ KABAK TATLISI

Sütlü Kabak Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg soyulmuş balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için

  • 5 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı nar tanesi
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Ceviz içleriyle birlikte tencereye alın. Üzerine şeker ve vanilya serpip hafif kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Nişasta ve sütü başka bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselere paylaştırın. Balkabağı tatlısını muhallebilerin üzerine ilave edin. Kavrulmuş susam, tarçın, nar tanesi, ceviz içi ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!