ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ŞEFTALİLİ RULO TATLI

Şeftalili Rulo Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Rulo Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 2 paket vanilya
  • 2/3 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 şeftali
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • Taze nane yaprakları

Şeftalili Rulo Tatlı Nasıl Yapılır?

Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Margarini ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir kabın tabanına hindistan cevizini serpiştirin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırparak tatlının üzerine yayın. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimler keserek rulo şeklinde sarın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerini şeftali dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!