ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR LOKUMLU KEKLER

> LOKUMLU KEKLER
0 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lokumlu kekler tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı vanilyalı puding (toz halinde) 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı eritilmiş margarinÜzeri için: 8 sade ve güllü lokum
Lokumlu kekler Nasıl Yapılır

Elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve pudingi bir kaba alıp harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, süt ve margarini iyice çırpın.

Katı ve sıvı malzemeyi bir kapta birleştirip karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Üzeri için;
lokumları mutfak makası yardımıyla küçük zar şeklinde kesin. Her kekin üzerini lokumlarla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:05

nsl oluyo

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.