ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR LOKUMLU KEKLER

Lokumlu Kekler

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lokumlu Kekler Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı vanilyalı puding (toz halinde) 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı eritilmiş margarinÜzeri için: 8 sade ve güllü lokum

Lokumlu Kekler Nasıl Yapılır?

Elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve pudingi bir kaba alıp harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, süt ve margarini iyice çırpın.

Katı ve sıvı malzemeyi bir kapta birleştirip karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Üzeri için;
lokumları mutfak makası yardımıyla küçük zar şeklinde kesin. Her kekin üzerini lokumlarla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!