ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU SAKIZLI TATLI

Limonlu sakızlı tatlı

Limonlu sakızlı tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu sakızlı tatlı tarifi için malzemeler

  • 1 lt süt 
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı sakız reçeli (Sakız reçeli yoksa 2-3 tane damla sakız dövülür eklenir) 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Limon sos için

  • 2-3 tane limon suyu 
  • 1.5 su bardağı su
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta 
  • 1 portakal + 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 10-12 tane kedi dili bisküvi

Limonlu sakızlı tatlı Nasıl Yapılır

@lavantalimon
11.7 bin takipçi
Ferhan Kara

  • Sütü tencereye alın, nişastayı, unu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı damla sakızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve 5-6 dakika mikserle çırpın. 
  • Cam bir kabı suyla ıslatıp süzün. Tabanına bisküvileri aralıklı olarak dizin, üzerine muhallebiyi dökün. 
  • Limon sos için; 2-3 limon suyunu sıkın, 1.5 su bardağı su ekleyip tencereye alın. 7-8 yemek kaşığı şeker, 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta ekleyin. Limon ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kıvam alınca ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve muhallebinin üzerine dökün.

Krokanlı sakızlı muhallebi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.