ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU PUDİNG

LİMONLU PUDİNG

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu puding tarifi için malzemeler
  • 160 gr tozşeker
  • 30 gr mısır nişastası
  • 600 ml süt
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • ¾ çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ¼ çay kaşığı krem tartar
Limonlu puding hazırlanışı

Yumurtanın sarılarını aklarınndan ayırın. Nişasta, vanilya, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın. Yumurta sarıları, limon kabuğu ve tuzu ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyu, tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.

Pudingi kaplara paylaştırıp oda ısısına gelmesini bekleyin ve buzdolabına alın. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Krem tartar ekleyip çırpmaya devam edin. Merengi krema sıkma torbasına doldurup pudingin üzerlerine sıkın. Pudingleri fırına yerleştirin ve ızgarayı açarak üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!