ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU PUDİNG

Limonlu Puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 160 gr tozşeker
  • 30 gr mısır nişastası
  • 600 ml süt
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • ¾ çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ¼ çay kaşığı krem tartar

Limonlu Puding Nasıl Yapılır?

Yumurtanın sarılarını aklarınndan ayırın. Nişasta, vanilya, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın. Yumurta sarıları, limon kabuğu ve tuzu ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyu, tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.

Pudingi kaplara paylaştırıp oda ısısına gelmesini bekleyin ve buzdolabına alın. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Krem tartar ekleyip çırpmaya devam edin. Merengi krema sıkma torbasına doldurup pudingin üzerlerine sıkın. Pudingleri fırına yerleştirin ve ızgarayı açarak üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!