ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI ŞEKER

Kaymaklı Şeker

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Şeker Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 250 gr kaymak

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

Kaymaklı Şeker Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip kaymaklı şeker...

Tozşeker ve suyu bakır bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

Limontuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte bir kaba alıp karıştırın ve şuruba ekleyin.

Şurubu ocaktan alın. Yağlanmış tezgaha döküp soğumaya bırakın. Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak yoğurun. Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.

Şekeri yağlanmış bir kaba alın. Serin bir yerde katılaşmaya bırakın. Dilimleyip üzerine hindistancevizi serpiştirerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!