Kayısılı Sürpriz Tatlı

Kayısılı Sürpriz Tatlı
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Sürpriz Tatlı için

Malzemeler

  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Kayısılı Sürpriz Tatlı

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  1. Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
  4. Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
  5. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
  6. Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  7. Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Portakalla hazırlanan sürpriz tatllı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo