ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KAKAOLU BADEM SÜTÜ

> KAKAOLU BADEM SÜTÜ
Kakaolu badem sütü
1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu badem sütü tarifi için malzemeler
  • 1 avuç çiğ badem (4-6 saat ıslatılmış)
  • 1-2 yemek kaşığı çiğ kakao
  • 1-2 hurma veya 1-2 yemek kaşığı bal
  • 1-2 su bardağı su
  • 1 muz
Kakaolu badem sütü Nasıl Yapılır

  • Çiğ kakao; içerdiği yoğun magnezyum ile enerji üretiminden sağlıklı kemik ve iskelet oluşumuna, dengeli bir kan basıncı ve sinir sisteminden sağlıklı beyin fonksiyonlarına sayısız fayda sağlar. Demir sayesinde alyuvarlar oksijeni hücrelerimize rahatlıkla taşır.
  • Ayrıca çiğ kakao, işlenmiş kakaoya göre daha fazla flavanol içeriyor. Böylece enfeksiyonları önlemede ve bağışıklığı korumada daha yararlı oluyor. B2 vitaminlerinden olan riboflavin sayesinde karbonhidrat ve yağ metabolizmasını düzenler. Antioksidan flavonoidler hücre yenilenmesinde ve kalp sağlığında etkilidir. İçerdiği feniletilamin, sinirler arasında iletimde görevlidir. Yani beyin ve sinir hücreleri arasında iletişimi düzenler. Bilinen en önemli rolü ise mutluluk vermektir. Feniletilamin üretimi arttıkça, dopamin, noradrenalin, serotoninin mutluluk dokunuşları çoğalır. Benzer faydalara sahip E vitamini deposu badem ile birleşen bu kakaolu tarif sıcak olarak da tüketilebilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.