Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi
29 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi için

Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Üzeri için

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 g iri kırılmış ceviz
  • Çilek
Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Üzeri için kadayıfları küçük parçalar şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, toz şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ceviz içini ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın.
  2. Muhallebi için süt, şeker, pirinç unu ve vanilya esansını bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Cam kupların tabanına bir miktar cevizli kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Cevizli kadayıf ve çilek dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo