ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KADAYIFLI VE CEVİZLİ MUHALLEBİ

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi

Kadayıflı ve cevizli muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Üzeri için

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 g iri kırılmış ceviz
  • Çilek

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Üzeri için kadayıfları küçük parçalar şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, toz şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ceviz içini ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın.
  • Muhallebi için süt, şeker, pirinç unu ve vanilya esansını bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Cam kupların tabanına bir miktar cevizli kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Cevizli kadayıf ve çilek dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!