KADAYIFLI VE CEVİZLİ MUHALLEBİ

Kadayıflı ve cevizli muhallebi
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıflı ve cevizli muhallebi tarifi için malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Üzeri için

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 g iri kırılmış ceviz
  • Çilek
Kadayıflı ve cevizli muhallebi hazırlanışı

  • Üzeri için kadayıfları küçük parçalar şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, toz şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ceviz içini ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın.
  • Muhallebi için süt, şeker, pirinç unu ve vanilya esansını bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Cam kupların tabanına bir miktar cevizli kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Cevizli kadayıf ve çilek dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!