ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR İNCİRLİ SÜTLÜ TATLI

İncirli Sütlü Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 40 gr beyaz çikolata
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için

  • 250 gr incir
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3/4 çay bardağı su

İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

Süt, un, mısır nişastası, pudra şekeri ve şekerli vanilini tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp iri kırılmış beyaz çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Silikon veya cam kaseleri ıslatın ve muhallebiyi paylaştırın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İnciri dilimleyin. Sos tenceresine inciri, suyu, pudra şekeri ve nişastayı alıp karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Tatlıyı tabağa ters çevirerek aktarın. Üzerine incirli sosu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!