ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR HÜNKAR MUHALLEBİSİ

Hünkar Muhallebisi

Hünkar muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için

  • Frenk üzümü
  • File Antep fıstığı

Hünkar Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın.
  • Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin.
  • Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün.
  • Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!