ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR HÜNKAR MUHALLEBİSİ

Hünkar muhallebisi

Hünkar muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkar muhallebisi tarifi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için

  • Frenk üzümü
  • File Antep fıstığı

Hünkar muhallebisi Nasıl Yapılır

  • Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın. Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin. Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.