Hünkar Muhallebisi

19 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Hünkar Muhallebisi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan hünkar muhallebisi, damla sakızı ile zenginleştirilir. Üzerinde antep fıstığı ve frenk üzümü kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Muhallebi Kaç Kaloridir? Çilekli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yapımında doğal tatlandırıcı olan çilek kullanıldığı için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Nefis muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hünkar Muhallebisi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için

  • Frenk üzümü
  • File Antep fıstığı
Hünkar Muhallebisi

Nasıl Yapılır

  1. Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın.
  2. Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin.
  3. Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün.
  5. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo