ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FISTIKLI MAFRUKA

Fıstıklı Mafruka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Mafruka Tarifi İçin malzemeler

Fıstıklı kaplama için

  • 650 gr iri çekilmiş antep fıstığı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • Kakule
  • 120 ml bardağı portakal suyu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 9 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Frambuaz

Fıstıklı Mafruka Nasıl Yapılır?

Kaplama için, fıstık, şeker, kakule ve portakal suyunu iyice yoğurun. Karışımın yarısını streç film arasında tatlıyı hazırlayacağınız kalıp büyüklüğünde merdane ile düzleştirin ve kalıba yerleştirin. Süt, irmik, vanilya ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişirin. Fıstık katının üzerine yayın. Fıstıklı karışımın diğer yarısını da aynı şekilde düzleştirip muhallebinin üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde dilimleyin. Çırpılmış krema ve frambuaz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!