ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FISTIKLI KEŞKÜL

Fıstıklı Keşkül

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı Keşkül Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

Fıstıklı Keşkül Nasıl Yapılır?

Sütün bir bardağını ayırıp kalanı şeker ile kaynatın. Ayırdığınız bir bardak süt, yumurta sarıları, pirinç unu ve unu çırpın. Kaynayan süte yavaşça karıştırararak ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp Antep fıstığını ekleyin. Bir taşım daha pişirip keşkülü kaselere paylaşatırın. Soğutup servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!