Fıstıklı Keşkül

Fıstıklı Keşkül
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fıstıklı Keşkül için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
Fıstıklı Keşkül

Nasıl Yapılır

Sütün bir bardağını ayırıp kalanı şeker ile kaynatın. Ayırdığınız bir bardak süt, yumurta sarıları, pirinç unu ve unu çırpın. Kaynayan süte yavaşça karıştırararak ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp Antep fıstığını ekleyin. Bir taşım daha pişirip keşkülü kaselere paylaşatırın. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo