Fıstıklı Keşkül

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Fıstıklı Keşkül
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Keşkül için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
Fıstıklı Keşkül

Nasıl Yapılır

Sütün bir bardağını ayırıp kalanı şeker ile kaynatın. Ayırdığınız bir bardak süt, yumurta sarıları, pirinç unu ve unu çırpın. Kaynayan süte yavaşça karıştırararak ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp Antep fıstığını ekleyin. Bir taşım daha pişirip keşkülü kaselere paylaşatırın. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo