ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FISTIKLI İRMİK HELVASI

Fıstıklı İrmik Helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • 300 gr tereyağı
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • Tarçın

Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Lezzet bayram sunumlarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Süt, su ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Tereyağını tencerede eritin. İrmik ve fıstığı ilave edin. İrmik ve fıstığın rengi hafif koyulaşıncaya kadar 25-30 dakika ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Sütlü karışımı kavurduğunuz irmiğe ilave edin. İyice karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bir köşesinden hava alacak şekilde kapağını kapatıp dinlendirin. İrmik helvası artık servise hazır. Tarçın serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.