ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR DAMLA SAKIZLI KAZANDİBİ

Damla sakızlı kazandibi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı kazandibi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı reçeli
  • 1 paket vanilya
  • 15 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için

  • Dondurma

Damla sakızlı kazandibi Nasıl Yapılır

Süt, nişasta ve pirinç ununu orta boy bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Katılaşmaya başlayınca toz şeker ve damla sakızı reçelini ilave edin. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanını tereyağı ile yağlayıp pudra şekeri serpin. Koyu kıvamlı muhallebiyi yağladığınız kaba yayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pudra şekeri iyice kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirip fırından alın. Kazandibini fırından alıp içi soğuk su dolu geniş bir tepsiye alın. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Dilimleyip ters çevirin ve bir servis tabağına alın. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.
Sakız kullanmak istemiyorsanız, sade kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.