ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATA SOSLU VE PORTAKAL KABUKLU İRMİK TATLISI

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 portakal
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı badem
  • 2 yumurta
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Portakalları rendeleyin. Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine yumurtaları, dövülmüş bademleri ve kuşüzümünü ilave edip mikserle çırpın. Dilediğiniz şekilli bir kalıbı suyla ıslatın. Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun. Bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde kırıp bir cam kasenin içine alın. Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Çikolatayı karıştırıp eritin. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirerek dökün. Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.