ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BENEKLİ PASTA

Benekli Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Benekli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak kahve

İç malzeme için:

  • 350 gr doğranmış bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 çay bardağı çekilmiş ceviz

Kakaolu krema için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

Süslemek için:

  • 1 çorba kaşığı nar tanesi
  • 1 çorba kaşığı inci şekerlemesi
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Benekli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu krema için yumurta ve şekeri çukur bir kapta mikserle çırpın. Nişastayı suda ezin. Nişasta, süt ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp fındık kremasını ilave edin ve soğuyana kadar çırpın.
  • Bal kabağını tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin. Kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Robota alıp püre haline getirin. Cevizi ilave edip karıştırın.
  • Kek malzemelerini çukur bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikserle çırpın.
  • Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kek ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Enine ortadan ikiye kesin. Alt kekin üzerine sıcak kahvenin yarısını gezdirerek dökün.
  • Üzerine kabak püresini sürün. Diğer keki üzerine kapatıp kalan kahveyle ıslatın. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı kremayla kaplayın.
  • Buzdolabında 20 dakika bekletin. Üzerini rendelenmiş hindistan cevizi, inci şekerlemeleri ve nar taneleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!