ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞERBETLİ KEK

> ŞERBETLİ KEK
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şerbetli kek tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı tozşeker1 su bardağı sıcak su3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 su bardağı eritilmiş margarin4 yumurta1 çay kaşığı vanilyaYarım çay kaşığı tuz
Şerbetli kek Nasıl Yapılır

 Bir su bardağı tozşekeri küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin.

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak una ilave edin. Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin. Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinciyi kadar çırpın.

Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.