Şerbetli Kek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Şerbetli Kek Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbetli Kek Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı tozşekeri küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
- Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin.
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak una ilave edin.
- Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin. Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinciyi kadar çırpın.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Daha fazla tarif önerisi için, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?