ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ KEK

Şerbetli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şerbetli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Şerbetli Kek Nasıl Yapılır?

  • Bir su bardağı tozşekeri küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin.
  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak una ilave edin.
  • Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin. Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinciyi kadar çırpın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Daha fazla tarif önerisi için, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!