ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR RUM BABA

Rum baba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rum baba tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 20 g toz şeker
  • 3 g tuz
  • 10 g yaş maya
  • 40 ml su
  • 4 yumurta
  • 20 g tereyağı

Şerbeti için

  • 500 ml su
  • 400 g toz şeker
  • 150 ml rom
  • 1/2 çubuk vanilya
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 yıldız anason
  • 2 diş karanfil

Rum baba Nasıl Yapılır

Un, şeker ve tuzu derince bir kabın içinde karıştırın. Mayayı su ile açıp, tüm hamur malzemesini birleştirin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Pişirme yapacağınız kalıbı yağlayın ve unlayın. Mayalanan hamuru kalıba alın, dilerseniz muffin kalıbı kullanabilir ve tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz. 30 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Bütün şerbet malzemesini tencereye alın ve 15 dakika kaynatarak süzdürün. Ardından soğumaya bırakın. Pişen hamurları sıcakken şerbet içine atın ve şerbetini çekene kadar bekletin. Soğuk olarak servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.