ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR NEFİS İRMİK HELVASI

Nefis İrmik Helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nefis İrmik Helvası tarifi için malzemeler

  • 300 gr tereyağı
  • 50 gr çam fıstığı
  • 3 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Nefis İrmik Helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını tencereye alıp eritin. Fıstıkları ekleyip hafifçe kavurun. İrmiği ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Su ile şekeri başka bir tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Sütü başka bir tencerede 5 dakika ısıtın. Kavurduğunuz irmiğe önce şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika süreyle arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmik helvası hazır. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.