ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKPARE

Kaymakpare

Kaymakpare

Şekerpare'nin farklı bir versiyonu olan kaymakpare, irmik yerine unla hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Şekerpare gibi görünen bu tatlının en önemli noktası ise helva kıvamında saklı. Kaymağın yoğun olarak kullanıldığı bu tatlıyı, kalabalık sofralarda ve bayramlarda sunabilirsiniz. Peki, kaymakpare nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, gelin evde kaymakpare tarifi için detaylara geçelim.

Şerbetli tatlıları sevenler için; Kemalpaşa tatlısı, lokma tatlısı ve vezir parmağı tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

6 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymakpare Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kaymak
  • 1 vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı antep fıstığı (toz halinde)

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Kaymakpare Nasıl Yapılır?

  • Şerbetin soğuması için, tarife ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın.
  • Bir tencereye su ve şekeri ekleyin. Yüksek ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin.
  • Ortalama 10 dakika kaynattıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Geniş bir kasenin içinde sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve toz antep fıstığını ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurma işlemine başlayın.
  • Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzda yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında hazırladığınız tatlıyı yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından tatlınızın üzerine soğuyan şerbeti dökün.
  • Tatlıyı 3 saat dinlendirdikten sonra antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kaymakpareyi vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaymakpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kaymakparenin kıvamı helva gibi yumuşacık olmalı, üzeri kızarıncaya kadar pişirilmelidir.
  • Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır.
  • Her fırının pişirme süresi farklı olabilir. Bu yüzden fırının kapağını açmadan tatlıyı kontrol edin. Üzeri kızarmaya başladığında fırını kapatın.

1 Porsiyon Kaymakpare Kaç Kalori?

  • Kaymakparenin bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarına önerilmemektedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!