ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HAYTALYA

Haytalya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haytalya Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu
  • 2~3 parça dövülmüş damla sakızı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
  • 50 gr kavrulmamış badem içi
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Nasıl Yapılır?

Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyin. Gül suyu ve damla sakızını da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin içini suyla ıslatın. Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince zarlarını temizleyin. Fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip buzdolabında soğutun. Tatlıyı küçük kareler şeklinde kesin. Soğuk şerbetin içine ekleyin. Tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!