ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HAYTALYA

Haytalya

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haytalya tarifi için malzemeler

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu
  • 2~3 parça dövülmüş damla sakızı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
  • 50 gr kavrulmamış badem içi
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Nasıl Yapılır

Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyin. Gül suyu ve damla sakızını da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin içini suyla ıslatın. Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince zarlarını temizleyin. Fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip buzdolabında soğutun. Tatlıyı küçük kareler şeklinde kesin. Soğuk şerbetin içine ekleyin. Tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.