ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR GÜLLABİYE

Güllabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllabiye tarifi için malzemeler

  • 60 gr tuzsuz badem
  • 300 ml bal
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • Süslemek için
  • Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.

Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.

Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı
karıştırarak pişirin.

Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.