Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı Gül Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fındıklı Gül Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı gıda boyası

İç malzeme için

  • 100 gr fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Fındıklı Gül Tatlısı

Nasıl Yapılır

Görüntüsü ve tadıyla şık bir sunum. Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin. Ortalarına birer fındık yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.

Sade gül tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo