ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR FINDIKLI GÜL TATLISI

Fındıklı gül tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı gül tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı gıda boyası

İç malzeme için

  • 100 gr fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Fındıklı gül tatlısı Nasıl Yapılır

Görüntüsü ve tadıyla şık bir sunum. Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin. Ortalarına birer fındık yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.