ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ DİKDÖRTGEN LOKMA

Dikdörtgen Lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dikdörtgen Lokma Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı likör
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı pudra şeker

Dikdörtgen Lokma Nasıl Yapılır?

  • Margarini kısık ateşte eritip ılınmaya bırakın. 2.5 bardak unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurtayı ilave edin.
  • Toz şeker, yumurta sarıları, tuz, likör ve margarini ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  • Hamuru streç folyoya sarıp serin bir ortamda 30 dakika bekletin.
  • Kalan unu düz zemine serpiştirip hamuru merdane ile kalınca açın ve dörde katlayıp tekrar açın. İşlemi 3-4 kez yineleyip 2 mm inceliğinde açın.
  • Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle 12x8 cm?lik dikdörtgen hamurlar kesin. Her birinin ortasına uzun kenarına paralel olacak şekilde kesikler yapın. Hamurları hafifçe unlanmış tepsiye dizin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!