ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR DİKDÖRTGEN LOKMA

> DİKDÖRTGEN LOKMA
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dikdörtgen lokma tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un100 gr margarin1.5 kahve fincanı tozşeker2 yumurta2 yumurta sarısı1 çay bardağı likör1 tutam tuzKızartma için sıvıyağ5 çorba kaşığı pudraşeker
Dikdörtgen lokma Nasıl Yapılır

Margarini kısık ateşte eritip ılınmaya bırakın. 2.5 bardak unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurtayı ilave edin. Tozşeker, yumurta sarıları, tuz, likör ve margarini ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp serin bir ortamda 30 dakika bekletin.

Kalan unu düz zemine serpiştirip hamuru merdane ile kalınca açın ve dörde katlayıp tekrar açın. İşlemi 3-4 kez yineleyip 2 mm inceliğinde açın. Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle 12x8 cm?lik dikdörtgen hamurlar kesin. Her birinin ortasına uzun kenarına paralel olacak şekilde kesikler yapın. Hamurları hafifçe unlanmış tepsiye dizin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.